LAB Health -blogi julkaisee tekstejä, videoita ja podcasteja hyvinvoinnista

Kuva 1. Tervetuloa tekemään tekstejä, videoita ja podcasteja Lab Health -blogiin. (Kuva: Pexels)

Hei kirjoittaja,

LAB Health -blogi on yksi LAB-ammattikorkeakoulun blogisivustoista. Sivusto jatkaa Lahden ammattikorkeakoulun keväällä 2018 lanseeraaman LAMK Well-being -blogisivuston työtä. Blogissa julkaistaan tekstejä LAB-ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin palveluinnovaatiot -vahvuusalueen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta sekä hyvinvointiin liittyvästä koulutuksesta, opinnäytetöistä, vierailuista ja tapahtumista. Lisäksi julkaisut voivat käsitellä hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisista ilmiöitä, asioita ja tulevaisuuden visioita. Tutustu blogin kirjoittajaohjeisiin täällä.

LAB Health -blogin tavoitteena on kertoa sekä LABilaisille että muille lukijoille siitä monimuotoisesta työstä, jota kehittämisprojekteissamme ja koulutuksessamme tehdään hyvinvoinnin, terveyden ja sosiaalisen osallisuuden edistämiseksi. Hyvinvoinnin kenttä on laaja, sillä yksilöllisiin hyvinvoinnin kokemuksiin vaikuttaa samanaikaisesti monta eri tekijää. Hyvinvointi rakentuu fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta ulottuvuudesta. Hyvinvointierot eri väestöryhmien välillä ovat isoja. Siksi hyvinvoinnin edistäminen tarkoittaa työtä monella eri tasolla monen erilaisen hyvinvointihaasteen parissa.

Kuva 2. Blogijulkaisuja voi tuottaa yksin tai porukalla. (Kuva: Pexels)

LABin Hyvinvoinnin palveluinnovaatiot -vahvuusalueen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kärkiteemaksi on tunnistettu ihmislähtöiset hyvinvoinnin digitaaliset ja teknologiset ratkaisut. Tämä kärki linkittyy luontevasti vahvuusalueen neljään eri pääteemaan, jotka ovat

  1. Hyvinvointia liikkumisesta ja elinympäristöstä
  2. Sosiaalinen osallisuus ja turvallinen arki
  3. Terveyden edistäminen ja älykäs omahoito
  4. Toimivat palveluketjut

Nämä pääteemat toimivat myös tämän blogisivuston pääkategorioina.

Blogin kirjoittaja-aktiivisuus on ollut koko ajan kasvussa. Toivomme jatkossakin mielenkiintoisia blogitekstejä sekä Lahden että Lappeenrannan kampusten hanketoimijoilta, opettajilta, opiskelijoilta yhdessä opettajien kanssa sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tuotettuja tekstejä. Vahvuusalueella on oma YouTube-kanava ja kevään aikana avataan Podcast-julkaisukanava, joten tekstien sijasta tai niiden tueksi on mahdollista julkaista myös videoita ja podcasteja. Blogin toimituskunta arvioi kaikki blogitekstit, videot ja podcastit, jolloin ne tuottavat myös julkaisupisteitä.

Kuva 3. Julkaisun tekeminen on hyvä tapa esitellä hankkeiden tuloksia ja jakaa ajankohtaisia ilmiöitä. (Kuva: Pexels)

Jos sinulla on kysyttävää blogijulkaisujen tuottamisesta, ota yhteyttä blogivastaavaan anita.hartikainen@lab.fi

Tervetuloa mukaan uudet ja jo rutinoituneet kirjoittajat!

Kirjoittajat

Kati Peltonen on hyvinvoinnin palveluinnovaatiot -vahvuusalan TKI-johtaja.

Anita Hartikainen toimii blogivastaavana ja TKI-asiantuntijana LAB-ammattikorkeakoulussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *