Kirjoittajaohje

Haluatko kirjoittaa LAB Focus -blogiin? Tutustu ensin Kirjoittajaohjeeseen (pdf), josta löydät myös esimerkkejä. Huomioithan, että toimituskunta (verkkosivu) tarkastaa tekstit ennen julkaisuun hyväksymistä ja voi pyytää tekstiin muutoksia.

Blogissa julkaistaan pääsääntöisesti julkaisutyypin E1 (verkkosivu) mukaisia artikkeleita. Videoiden ja podcastien ohjeisiin pääset tutustumaan Ääni- ja videojulkaisut sivustolta.

LAB Focus on kesätauolla 1-31.7.2022.

HUOM! Blogien julkaisuprosessiin kuluu aikaa noin 2-3 viikkoa. Sujuvan prosessin varmistat toimittamalla ohjeiden mukaisesti.

Pikaohjeet:

  • Tekstin pituus: max 3000 merkkiä mukaan lukien välit (ilman lähdeluetteloa ja kirjoittajaesittelyä).
  • Otsikot: Keksi tekstille yläotsikko ja 1-3 väliotsikkoa.
  • Kuvitus: Vähintään 1 vaakakuvaa 1280×640 px, jonka lisäksi 1-2 kuvaa tai videota, joiden käyttöön sinulla on lupa. Huomioi saavutettavuus (verkkosivu)
  • Kuvatekstit: Kerro, miten kuva tai video liittyy tekstiin, lisää kuvaajan nimi tai julkaisijatiedot.
  • Viittaukset: Asiantuntijateksteissä viittaukset ovat toivottavia ja ne tehdään Harvardin järjestelmän (verkkosivu) mukaan
  • Kirjoittajakuvaus: Merkitse loppuun kirjoittajan nimi sekä 1-2 lausetta, miten henkilö liittyy tekstin sisältöön.
  • Lähetä artikkeliehdotus sähköpostilla: labfocus@lab.fi

Tekijänoikeudet

LAB Focus -blogin käytössä on oletusarvoisesti Creative Commons -lisenssi CC BY-SA, mikä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi jakaa, kopioida ja muokata julkaisua, kunhan mainitsee tekijän nimen, merkitsee linkin alkuperäiseen tuotokseen ja jakaa aineiston edelleen samalla lisenssillä. Mikäli haluat blogitekstillesi jonkin muun lisenssin tai haluat pitää kaikki tekijänoikeudet itselläsi, tästä sovitaan erikseen toimituksen kanssa.