SELL Games 2020 – oppimisympäristö vailla vertaa

LAB-ammattikorkeakoulu järjestää 15-17.5.2020 kansainväliset korkeakouluopiskelijoille suunnatut monilajiurheilukilpailut Lahdessa. SELL Games 2020 tarjoaa alueen ammattikorkeakouluille ja ammatillisille oppilaitoksille monialaisen oppimisympäristön ja monipuolisesti tehtäviä tapahtuman jokaisella osa-alueella. Tapahtuman valmisteluihin on syyslukukaudella 2019 osallistunut yli 30 opiskelijaa ja keväällä 2020 mukana on n. 350 opiskelijaa tehden tapahtumasta yhden kevään merkittävimmistä kansainvälisistä tapahtumista.

SELL Games 2020 suunnittelu ja valmistelut ovat alkaneet jo 2018, mutta syyskuun alusta 2019 on tapahtumassa siirrytty toteutusvaiheeseen. Tapahtumana SELL Games 2020 tarjoaa kansainvälisen ja monipuolisen oppimisympäristön, jossa jokaisen opiskelijan tekeminen pyritään räätälöimään vastaamaan oppimistavoitteita, opintojen vaihetta sekä mielenkiinnon kohteita.

Tapahtuman ydinryhmän muodostavat tapahtumapäällikkö Linda Kankare, kilpailupäällikkö Karoliina Tuomola, viestintäpäällikkö Minna Pajunen, jotka kaikki opiskelevat LAB liiketoimintayksikössä. Ohjauksen tukena ovat pääsihteeri Heidi Freundlich, tapahtumakoordinaattori Laura Montonen ja opetuspalvelupäällikkö Jarkko Tuominen. Noin 30 opiskelijaa tekee tapahtumassa harjoitteluja, opinnäytetöitä, projektiopintoja sekä muita ydin- ja vapaasti valittavia opintoja. Keskeisiä oppimis- ja tuotantokokonaisuuksia ovat olleet Muotoiluinstituutin graafikko-opiskelijoiden tekemä visuaalinen ilme, maskotti, markkinointimateriaalit ja palkintojen suunnittelu. Tekniikan alan opiskelijat ovat rakentaneet tapahtuman nettisivut sekä tuottavat tulospalvelun ja verkkoratkaisut kisapaikoille. Liiketalouden alan opiskelijoilla on hallussaan mm. kilpailutoiminta, tapahtuman tuottaminen, seremoniat ja ohjelmat, tiimipalvelut, viestintä ja markkinointi. Koulutuskeskus Salpauksen kanssa rakennetaan laajaa ja tiivistä yhteistyötä. Mukana SELL-crewssa on jo kaksi työssä oppijaa opaspalveluita rakentamassa. Humakin tapahtumatuottajaopiskelija huolehtii rekrytoinnista ja tapahtumatekijöiden perehdytyssuunnitelmasta.

Sell Games Lahti 2020 logo. Design: Saara Varala ja Noora Nurmi.

Keväällä 2020 aloitetaan tapahtumassa tarvittavien yli 300 opiskelijan rekrytointi. Maaliskuun lopussa alkavaan SELL Games 2020 -opintojaksoon (Tapahtumaosaaja 1) kuuluu kaksi yhteistapaamista, tehtäväsektorikohtaiset infot, itsenäistä perehtymistä sekä osallistuminen tapahtuman toteutukseen. Raportointi tehdään kevyesti blogipohjaan. Tärkeää on saada mukaan opiskelijoita kaikilta aloilta ja sytyttää kipinä tapahtumissa oppimiseen oman koulutusalan lähtökohdista käsin.

SELL Games 2020 tapahtumassa kilpaillaan 12 lajissa, jotka ovat yleisurheilu, paini, judo, koripallo, lentopallo, salibandy, jalkapallo, pöytätennis, suunnistus, frisbee-golf sekä ensimmäistä kertaa Mölkky ja e-urheilu, jossa lajeina ovat CS:GO ja Hearthstone. Tapahtumapaikkoina ovat Lahden Urheilukeskus, Suurhalli, Kisapuisto sekä LABin Mukkulankadun kampus ja Mukkulan frisbee-golf-kenttä. Kolmepäiväiseen tapahtumaan odotetaan 1000 osallistujaa n. 15 maasta.

Lisätietoja: www.sellgames2020.fi


Kirjoittaja Heidi Freundlich toimii LAB-ammattikorkeakoulussa liiketoimintayksikössä lehtorina sekä SELL Student Games 2020 pääsihteerinä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *