Tule tekemään yhdessä LABin Design -blogia

Tervetuloa Design vahvuusalueen blogiin. Tämä blogi jatkaa LAMK design -blogin toimintaa ja kutsuu kaikki kirjoittamaan blogiartikkeleita yksin sekä yhdessä kollegoiden, yhteistyökumppaneiden ja tietysti myös opiskelijoiden kanssa. Blogissa julkaistaan kirjoituksia LAB-ammattikorkeakoulun Design vahvuusalueen teemoihin liittyvien hankkeiden, koulutusten, tapahtumien, opinnäytetöiden sekä kansallisten ja kansainvälisten vierailujen ajankohtaisista asioista.

Design vahvuusalueen kärkiteemana on kestävien ratkaisujen muotoilu. Se tarkoittaa, että tuemme muutosprosesseja kohti kestävämpiä valintoja, ratkaisuja ja käyttäytymistä. Autamme yrityksiä, yhteisöjä ja kansalaisia muotoilemalla ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäviä tuotteita, palveluita ja elinympäristöjä. Haastamme kumppanimme kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design vahvuusalueen alateemat (blogin kategoriat) ovat Kestävien tuotteiden, palveluiden ja ympäristöjen muotoilu, Älykäs ihmislähtöinen muotoilu ja viestintä, Käyttäytymisen muutoksen muotoilu ja Taide ajattelun uudistajana. Lisäksi on yleinen kategoria, mihin sijoitetaan läpileikkaavat ja monialaiset artikkelit, jotka eivät kohdistu suoraan alateemoihin.

Blogi tekstin voi kirjoittaa työkaverin, opiskelijan tai yhteistyökumppanin kanssa yhdessä. (Kuvat: Pexels)

Blogiartikkelin julkaiseminen on tehokas tapa esitellä hanketta ja sen tuloksia. Artikkelissa voi kertoa hankkeiden tapahtumista, koulutuksista, seminaareista, tuotetuista materiaaleista, matkoista sekä vierailuista mielenkiintoisiin kansallisiin ja kansainvälisiin kohteisiin (kuten työmatkaraportti). Blogiartikkeli on myös hyvä keino kertoa hankkeissa ja yritysyhteistyöprojekteissa tehdyistä tuote- ja palvelukehitysprojekteista ja opinnäytetöistä.

Blogitekstin kirjoittaminen on loistava tapa tehdä työmatkaraportti. (Kuvat: Pexel)

Kirjoittajan avuksi on laadittu selkeät ohjeet, joista löytyy tiedot sekä blogin rakenteellisista vaatimuksista että vinkkejä blogin kirjoittamiseen. Julkaistuista blogeista kertyy julkaisupisteitä ja -julkaisupalkkioita. Ohjeet löytyvät oheisesta linkistä. Design vahvuusalueella on myös Youtube -kanava, jossa voi julkaisuna jakaa videoita.

Artikkelit toimitetaan blogin julkaisutoimikunnalle lähettämällä teksti, kuvat ja avainsanat osoitteeseen design@lab.fi. Design toimituskuntaan kuuluvat päätoimittaja Kristiina Soini-Salomaa, jäsenet Mirja Kälviäinen, Harri Heikkilä, Kati Kumpulainen sekä blogivastaavana Anniina Harjapää.

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä design -blogia!

Kirjoittajat:
Kristiina Soini-Salomaa on Design vahvuusalueen TKI-johtaja ja design -blogin päätoimittaja.
Anniina Harjapää toimii blogivastaavana ja projektisuunnittelijana LAB-ammattikorkeakoulussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *