Paris Games Week 2022 kuluttajatapahtuma

Paris Games Week on kuluttajille suunnattu koko perheen pelitapahtuma ja vuonna 2022 se järjestettiin 2.–6.11. Paris Expo Porte de Versailles tapahtuma-alueella. Se on suurin ranskalainen peleihin keskittynyt tapahtuma ja siellä on mahdollisuus nähdä laajalla skaalalla pelejä klassikoista uusiin innovaatioihin. (Paris Games Week 2022.) Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2010 lähtien vuosittain aina COVID-19 pandemiaan asti, jonka seurauksena tapahtuman järjestämisessä pidettiin kahden vuoden tauko. Pandemian jälkeen tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja siihen osallistui 150 000 kävijää, joka on noin puolet pandemiaa edeltäneiden tapahtumien kävijämäärästä. Näytteilleasettajia tapahtumassa oli 117.  (Paris Games Week 2022; SELL 2022a.) Laskua näytteilleasettajamäärässä on, kun edellisellä tapahtumakerralla vuonna 2019 heitä oli 194 (SELL 2022b).

Samalla viikolla Paris Games Week tapahtuman kanssa järjestettävä Game Connection Europe on kansainvälinen tapahtuma pelialan liiketoiminnassa mukana oleville, kuten pelikehittäjille ja pelijulkaisijoille. Tapahtuma järjestettiin 3.–4.11. vuonna 2022. (Game Connection 2022.)

Tapahtumassa Xbox näytteilleasettajan booth, jossa ihmiset jonottavat tai seuraavat Xbox-lähetystä näytöltä. Boothin seiniä koristavat yrityksen logot.]
Kuva 1. Paris Games Week tapahtumassa oli mukana isoja näytteilleasettajia (Kuva: Katri Putkonen)

Paris Games Week juhlistaa pelejä

SELL (Syndicat des Éditeurs de Logiciels de Loisirs) on ammattiyhdistys, joka koostuu julkaisutoimintaan erikoistuneista pelialan yrityksistä ja se on perustettu vuonna 1995 (SELL 2022c). Yhdistys on alun perin perustanut Paris Games Week -tapahtuman pelialan aloitteesta ja tapahtuman tavoitteena on juhlia pelejä niiden muodosta tai käyttötavasta riippumatta sekä esitellä pelialan uutuuksia ja innovaatioita kuluttajille sekä heidän perheilleen. Pelien esittelyn ohella tapahtumassa pääsee myös esimerkiksi seuraamaan eSports turnauksia ja tulevaisuudessa pelikehittäjän urasta haaveilevalle tarjolla on tietoa alan koulutuksista. (SELL 2022b.)

Capcom näytteilleasettajan messupiste, jossa ihmiset jonottavat. Messupisteen seiniä koristavat yrityksen logot sekä kuvat Street Fighter pelistä.
Kuva 2. Paris Games Week tapahtumassa näytteilleasettajat esittelivät uutuuksia (Kuva: Katri Putkonen)

Baltic Explorers tukemassa peliyrityksiä

LABa-ammattikorkeakoulu on mukana Baltic Explorers pelialan projektissa, jonka tarkoituksen on auttaa neljän Baltian meren alueen maan, Suomen, Latvian, Ruotsin ja Viron, peliyrityksiä kasvattamaan markkinoitaan etenkin Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Tavoitteen saavuttamiseksi projekti on tukenut näiden neljän maan peliyrityksiä matkustamisessa pelialan tapahtumiin eri puolelle maailmaa, esimerkiksi Game Developers Conference tapahtumaan San Franciscossa. Nyt vuorossa olivat Game Connection Europe sekä Paris Games Week 2022 tapahtumat Pariisissa, joissa yritykset pääsivät tapaamaan pelialalla toimivia tahoja sekä kuluttajia.

Kirjoittaja

Katri Putkonen työskentelee asiantuntijana Baltic Explorers pelialan hankkeessa LAB-ammattikorkeakoulussa. Hän on myös IGDA Finland Lahti Hubin hallituksen jäsen.

Lähteet

Game Connection. 2022. Game Connection Europe 2022. Viitattu 24.11.2022. Saatavissa https://www.game-connection.com/game-connection-europe-coming-soon/

Paris Games Week. 2022. The French Video Game Show. Viitattu 24.11.2022. Saatavissa https://en.parisgamesweek.com/About-Paris-Games-Week/The-French-Video-Game-Show

SELL. 2022a. Paris Games Week Restart: Des retrouvailles réussies pour le salon français du jeu vidéo. Viitattu 24.11.2022. Saatavissa https://www.sell.fr/news/paris-games-week-restart-des-retrouvailles-reussies-pour-le-salon-francais-du-jeu-video

SELL. 2022b. La Paris Games Week. Viitattu 25.11.2022. Saatavissa https://www.sell.fr/evenements/la-paris-games-week

SELL. 2022c. Le SELL. Viitattu 25.11.2022. Saatavissa https://www.sell.fr/le-sell

Linkit

Linkki 1. Baltic Explorers. 2020. Project. Viitattu 28.11.2022. Saatavissa https://balticexplorers.eu/

Linkki 2. IGDA Finland. 2021. About us. Viitattu 28.11.2022. Saatavissa https://www.igda.fi/about-us

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *