Pyörämatkailijan Päijät-Häme -video houkuttelee fillariretkelle maalaismaisemiin

LAB-ammattikorkeakoulun ja PHLU:n yhteisessä Pyörämatkailijan Päijät-Häme -hankkeessa on kehitetty uudenlaista teemapohjaista yhteistyötä pyörämatkailuun ja lisätty alueen keskeisten kohteiden ja palvelujen näkyvyyttä. Keväällä 2022 julkaistu Päijät-Hämeen pyörämatkailuopas on ollut kesän ajan jaossa alueen keskeisissä matkailun infopisteissä sekä monissa alueen keskeisissä matkailupalveluryityksissä (LAB 2022a).

Jakelupisteistä ja pyöräilijöiltä saatu palaute kertoo oppaan tulleen tarpeeseen. Moni on sen inspiroimana uskaltautunut myös näkemään ja kokemaan itselleen kokonaan uusia reittejä ja jakanut niistä viestiä omissa verkostoissaan.

Kurkistus keskeisille reiteille ja nähtävyyksiin

Pyörämatkailuoppaan ohella Päijät-Hämeen keskeiset reitit ja palvelut esitellään nyt myös hankkeen julkaisemalla videolla (LAB 2022b).

https://www.youtube.com/watch?v=Ua0Q62xRSMY

Videolta löydät vinkkejä retkikohteiden valintaan ja pääset kurkistamaan pyöräilijän näkökulmasta kiinnostavia ja saavutettavissa olevia nähtävyyksiä ympäri maakuntaa. Retkivinkkejä löytyy sekä maastopyöräilyyn että maantiepyöräilyyn monenlaiselle polkijalle. Videolla pääset fiilistelemään näitä kohteita yhdessä kuvauksiin vapaaehtoisina ilmoittautuneiden kuvausmalliemme kanssa. Tuotantoprosessi vei myös monet heistä pyöräilemään aivan uusiin maisemiin ja palveluympäristöihin.

Pyöräily-ystävälliset yritykset mukana

Pyörämatkailijan Päijät-Häme -videon tuotannossa oli mukana useita alueen matkailupalveluyrityksiä, jotka ovat tunnistautuneet pyöräily-ystävällisten palvelujen tuottajiksi Pyörämatkailukeskuksen (2022) Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen kriteerien mukaisesti. Nämä yritykset ovat sitoutuneet huomioimaan pyöräilevien asiakkaidensa näkökulman palvelujensa tuotannossa.

[Alt-teksti: Vanha puurakennus on kunnostettu matkailijoiden käyttöön. Ovien yllä lukee reception-restaurant, ovien edessä on kaksi hymyilevää naista polkupyörineen.]
Kuva 1. Radalla Resort Iitissä on yksi kuvauksiin osallistuneista matkailupalveluyrityksistä. Näissä maisemissa pyöräilijän sielu lepää. (Kuva: Pyörämatkailijan Päijät-Häme)

Tervetuloa pyöräilijä -yrityksiä on tällä hetkellä Päijät-Hämeessä 20 kpl, mikä on valtakunnallisessakin vertailussa erittäin hyvä määrä suhteessa alueen kokoon.

Videossa esitellään neljä hyvää syytä tulla pyörämatkalle Päijät-Hämeeseen ja lisää voit milloin vain keksiä itse. Tervetuloa pyörämatkalle Päijät-Hämeeseen!

Kirjoittaja

Päivi Tommola toimii LAB-ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä Pyörämatkailijan Päijät-Häme -hankkeessa.

Lähteet

LAB. 2022a. Pyörämatkailijan Päijät-Häme. Hanke. Viitattu 15.9.2022. Saatavissa https://www.lab.fi/fi/projekti/pyoramatkailijan-paijat-hame

Pyörämatkailukeskus. 2022. Tervetuloa pyöräilijä -tunnus. Viitattu 15.9.2022. Saatavissa https://www.bikeland.fi/tervetuloapyorailijatunnus

Linkit

LAB. 2022b. Pyörämatkailijan Päijät-Häme: Reittejä. Nähtävyyksiä. palveluja. Video.  Viitattu 15.9.2022. Saatavissa https://youtu.be/gpy5ZoN7c0c