StartHubin Online Accelerator auttoi startupeja verkossa

Kuva, joka sisältää kohteen merkki, ruoka, hedelmä, katu

Kuvaus luotu automaattisesti
Kuva 1 Online Accelerator -ohjelmasta finaaliin pääsivät 5 lupaavinta startupia. Kuva: StartHub 

Mitä tehdään, kun koronapandemia pysäyttää yhteiskunnan, peruuttaa live-tapahtumat, sulkee coworking-tilat ja siirtää työskentelyn verkkoon? Silloin järjestetään virtuaalinen kiihdytysohjelma, joka tarjoaa startupeille kaiken saatavilla olevan tuen selviytymiseen ja kasvuun maailmantilanteesta huolimatta.  

StartHub on Mukkulan kampuksella toimiva startup-keskus, ja sen järjestämän tämänvuotisen Online Accelerator -kiihdytysohjelman teemana oli rahoituksen hankkiminen. Sen lisäksi ohjelmassa keskityttiin liiketoiminnan kiteyttämiseen vaikuttavaa pitchausta varten. Mentoreina ohjelmassa toimivat startup- ja sijoitusasiantuntijat Tomi Kaukinen (License to fail), Jussi Muurikainen ja Joona Seppänen (Liquido.vc) sekä Teemu Parkkinen (Advison).  

Koko ohjelma verkon välityksellä 

Online Accelerator järjestettiin neljän viikon mittaisena kokonaisuutena touko-kesäkuussa. Mukaan valittiin 20 startup-yritystä toimialasta riippumatta. Ohjelmaan sisältyi asiantuntijoiden pitämiä sparrauspäiviä, yritysten itsenäistä työskentelyä ja sitä seuranneet yrityskohtaiset workshopit. Yhteinen osio huipentui pitchaus-tapahtumaan, josta itsensä finaaliin pitchasivat 5 yritystä. Nämä 5 yritystä jatkoivat sparrausta asiantuntijoiden kanssa ja pääsivät lopulta esittämään liikeideansa sijoittajille ja tavoittelemaan koko ohjelman voittoa.  

Kasvuyritykset monipuolisesti eri toimialoilta  

StartHubin kehittämispäällikkö Mark Poutasen mukaan oli jo alussa selvää, että ohjelmaan voivat hakea kaikki startupit toimialasta huolimatta. ”On tärkeää, että kaikille annetaan samanlainen mahdollisuus menestymiseen – ajatusta vahvisti myös vallitseva poikkeustila. Lisäksi toimialarajattomuus mahdollisti ohjelmassa uudenlaisen avoimuuden piirin”, kertoo Poutanen. Ohjelmaan mukaan hakeneet ja siihen valitut 20 kasvuyritystä edustivatkin eri toimialoja aina kiinteistöalasta IT-konsultointiin ja pelin kehitykseen.  

Pitchaamalla voittoon 

Online Acceleratorin finaaliin tiensä selvittivät Canit, Latchback Games, Moneypenny, Statzon sekä Tavata Global. Kovatasoinen finaali järjestettiin perjantaina 12.6., jossa voittajan valinnan suorittivat Suomen etulinjaan kuuluvat alkuvaiheen sijoittajat. Kriteerinä oli paras pitchaus.  

Finaalin ja koko ohjelman voittoon itsensä pitchasi lahtelainen Tavata Global, jonka liikeideassa kiteytyy B2B-kohtauttamiseen tarkoitettu matchmaking-palvelu. Vahva pitchaus vakuutti sijoittajapaneelin Tavatan liikeideasta ja sen takana toimivasta monialaisesta ja kunnianhimoisesta tiimistä.  

Most outside of the box business”-erikoismaininnan sijoittajilta sai Canit. Heidän liikeideansa keskiössä on mobiilisovellus, jonka avulla kuluttajat voivat myydä ja ostaa pantillisia pulloja, tienata sillä jopa satoja euroja kuukaudessa ja siten minimoida roskiin ja luontoon jäävien pullojen määrän.  

Kiinnostuitko StartHubin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää?  

Tutustu palveluihin: starthub.fi ja ota yhteyttä: Mark Poutanen, mark.poutanen@lab.fi, 040 0918 761.  

Linkit 

StartHub. 2020. StartHub – yksi syy enemmän tulla Lahteen! [Viitattu 18.6.2020]. Saatavissa: https://lab.fi/fi/palvelu/starthub 

CanIt. 2020. A new way to collect and return empty refundable cans and bottles. [Viitattu 18.6.2020]. Saatavissa: https://www.canit-app.com/ 

Latchback Games. 2020. We are Latchback Games. [Viitattu 18.6.2020]. Saatavissa: https://latchbackgames.com/ 

Statzon. 2020. Simple Way for Complex Data. [Viitattu 18.6.2020]. Saatavissa: https://statzon.com/ 

Tavata Global. 2020. Connect More. [Viitattu 18.6.2020]. Saatavissa: https://tavata.events/ 

Kirjoittaja 

Krista Tuomi toimii LAB-ammattikorkeakoulussa työelämäpalveluiden suunnittelijana Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hankkeessa. Hanke tekee yhteistyötä StartHubin kanssa.   

Kuvat 

KUVA 1. StartHub. 2020. Online Accelerator -ohjelmasta finaaliin pääsivät 5 lupaavinta startupia.  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *