Skip to content
Takaisin etusivulle
  • English
  • Suomi
  • Etusivu
  • Kategoriat
    • Yleinen
    • Health
    • Innovations
    • Circular Economy
    • Design
  • Ohjeet
    • Kirjoittajaohjeet
    • Ääni- ja videojulkaisut
    • Saavutettavuus
  • Toimitus
  • Search
Takaisin etusivulle
  • Search
  • English
  • Suomi
  • Etusivu
  • Kategoriat
    • Yleinen
    • Health
    • Innovations
    • Circular Economy
    • Design
  • Ohjeet
    • Kirjoittajaohjeet
    • Ääni- ja videojulkaisut
    • Saavutettavuus
  • Toimitus
Innovaatioiden kokeiluympäristöt Innovations

Food Pilot Plant jälleen Leipuripäivillä

LAB-ammattikorkeakoulun Food Pilot Plantin asiantuntijat osallistuivat Suomen Leipuriliiton järjestämille Leipuripäiville jo toista kertaa yhteistyökumppani Baron Foodtechin kanssa. Food Pilot Plantia edustivat tuotepäällikkö Jarkko Nikulin ja […]

  • Artikkeli D1
  • Food Campus Finland
  • Food Pilot Plant
  • Innovaatiot
  • tuotekehitys
  • yhteistyö
Julkaistu 4.11.2025
Innovations Uudistuva ja kehittyvä yrittäjyys

Osaako yrittäjä kertoa vastuullisuusteoistaan?

Vastuullisuudesta viestimisestä on tullut viime vuosina entistä tärkeämpää kaikenkokoisille organisaatioille. Kuluttajat ja asiakkaat odottavat organisaatiolta vastuullista toimintaa, ja samalla yritykset mieltävät vastuullisuuden merkittävänä kilpailutekijänä liiketoimintansa […]

  • Artikkeli D1
  • Etelä-Karjala
  • VALVE
  • vastuullisuus
  • Viestintä
  • yritysviestintä
Julkaistu 4.11.2025
Health Hyvinvointia elinympäristöstä, liikkumisesta ja matkailusta

Eläimen hyödyntäminen kuntoutuksessa

Eläinavusteisia menetelmiä on käytetty Suomessa osana sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja 2000-luvulta asti. Eläinavusteisessa fysioterapiassa eläin toimii fysioterapeutin työparina osana tavanomaista terapiaa, jonka tavoitteena on edistää […]

  • Artikkeli D1
  • eläimet
  • Fysioterapia
  • kuntoutus
Julkaistu 31.10.2025
Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu Design

LAB osana kansainvälistä 7 Experiences Summittia

Kuudennen kerran järjestetty 7 Experiences Summit (7X Summit) kiersi ympäri maailman 48 tunnin aikana ja piipahti myös LAB-ammattikorkeakoulussa. 7X Summit on Experience Research Societyn (EXPRESSO) […]

  • Artikkeli D1
  • kokemuksen muotoilu
  • kokemuksen tutkimus
  • monialainen yhteistyö
Julkaistu 31.10.2025
Health Hyvinvointia elinympäristöstä, liikkumisesta ja matkailusta

Lapsen fyysinen kehitys vaikuttaa nilkkapotkutekniikan oppimiseen

Nilkkapotku eli rintapotku on yleisesti käytetty tekniikka jalkapallossa. Potkussa tukijalka asetetaan pallon taakse ja potkaiseva jalka osuu keskelle palloa jalkapöydän yläosalla. (Lipponen, n.d.) Nilkkapotku on […]

  • Artikkeli D1
  • lapsen fyysinen kehitys
  • nilkkapotku jalkapallossa
  • valmentaja
Julkaistu 31.10.2025
Health Osallisuus, työelämä ja turvallinen arki

Työsuhteessa hankittu osaaminen hoitotyön opinnoissa – opinnollistaminen kesän 2025 aikana

Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksiin hakeneiden määrän lasku on viime vuosina lisännyt painetta löytää uusia ratkaisuja alan työvoimapulaan. Yksi keskeinen toimintamalli on opinnollistaminen, jossa opiskelija hankkii […]

  • Artikkeli D1
  • opinnollistaminen
  • sairaanhoitajaopiskelijat
  • työelämä
  • työharjoittelu
Julkaistu 30.10.2025
Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu Design

Tekoäly vakuuttaa, vaikka erehtyy – korkeakoulujen on opetettava epäilyä

Lokakuussa 2025 julkistettu laaja tutkimus (EBU & BBC 2025a) varoittaa, etteivät tekoälyavustajat ole luotettavia uutislähteinä. 45 %:ssa vastauksista oli vähintään yksi merkittävä ongelma. Joka viidennessä […]

  • Artikkeli D1
  • muotoiluosaaminen
  • tekoäly
Julkaistu 28.10.2025
Innovations

Kaurajuomat, kauran proteiinit ja fermentointi ovat ajankohtaisia aiheita kauratutkimuksessa

Belgian Leuvenissa järjestettiin kaurakonferenssi 3rd Food Oats Conference 12.–14.10.2025 KU Leuven -yliopiston toimesta. Konferenssin teema oli ”Kauraa monimuotoisen, innovatiivisen ja terveellisen globaalin ruokajärjestelmän puolesta”, ja […]

  • Artikkeli D1
  • kaura
  • kaurajuomat
  • kauraleivonta
  • kauratutkimus
Julkaistu 23.10.2025
Health Osallisuus, työelämä ja turvallinen arki

Korkeatasoista hoitoa ja koulutusta munuaissairaille Suomessa

Suomessa munuaissairaan potilaan hoito ja koulutus ovat kansainvälisesti tunnustetulla tasolla. Korkeatasoista hoitoa tukevat ajantasaiset kansalliset suositukset ja uudet strategiat varhaiseen tunnistamiseen. Munuaissairaudet ovat merkittävä kansanterveysongelma, […]

  • Artikkeli D1
  • koulutus
  • munuaissairaus
  • munuaistauti
  • potilaslähtöisyys
Julkaistu 23.10.2025

LAB FOCUS

LAB Focus -blogissa julkaistaan tekstejä LAB-ammattikorkeakoulun vahvuusalueiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta sekä siihen liittyvästä koulutuksesta.

AIHEET

DESIGN

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu
  • Taide julkisessa tilassa

HEALTH

  • Hyvinvointia elinympäristöstä, liikkumisesta ja matkailusta
  • Data ja teknologia hyvinvoinnin tukena
  • Osallisuus, työelämä ja turvallinen arki

INNOVATIONS

  • Innovaatioiden kokeiluympäristöt
  • Liiketoiminnan muotoilu ja runsas arvo
  • Radikaalit uudet avaukset
  • Uudistuva ja kehittyvä yrittäjyys

CIRCULAR ECONOMY

  • Hiilineutraali yhdyskunta
  • Kestävät yhteisöt
  • Bioperäiset materiaalikierrot
  • Tekniset materiaalikierrot

YLEINEN

Vinkkaa jutulla!

labfocus@lab.fi

LAB University of Applied Sciences
LAB Focus blog

LAB University of Applied Sciences
Lahti & Lappeenranta

lab.fi

@LABfinland

Saavutettavuusseloste

Tietosuoja-asetukset

Arkistot

© 2025 LAB Focus – Kaikki oikeudet pidätetään

Designed with Customizr Pro