Kahdessa lahtelaisessa työpaikassa aloitettiin työmatkaliikkumisen kokeilut Kestävän Liikenteen Pilotit Päijät-Hämeessä (KELPO) -hankkeessa (LAB 2025). Työpaikoilla on yhtenä tavoitteena lisätä henkilökuntansa tietoisuutta kestävästä työmatkaliikkumisesta. Kokemuksia ja […]
Kesäkausi kasvattaa Sysmän ja monen muun mökkeilijöiden suosiman kunnan asukasmäärä. Kausiasukkaiden myötä myös tavaratoimitukset voivat kasvaa, mutta noutopisteen kapasiteettia voidaan lisätä esimerkiksi ulkoautomaateilla. Verkkokaupan ja […]
LAB-ammattikorkeakoulu on aloittanut Kasvibiomassan hiili uusiutuviksi materiaaleiksi (Huuma) -hankkeen vuoden 2025 alussa. Hankkeessa mukana ovat Helsingin yliopisto ja Muovipoli, ja LAB toimii Helsingin yliopiston koordinoimassa […]
Ilmastonmuutokseen sopeutuminen tarkoittaa toimia, joilla yhteiskunnat, yritykset ja yksilöt vähentävät ilmastonmuutoksen haittavaikutuksia ja mukautuvat uusiin ilmasto-olosuhteisiin. Se eroaa ilmastonmuutoksen hillinnästä, joka keskittyy päästöjen vähentämiseen. Koska […]
Distance LAB -hankkeen yhtenä kokonaisuutena on kehittää living lab -verkostoa, joka tukee alojen rajat ylittäviä kokeiluympäristöjä (Distance Lab 2025; LAB 2025). Pääsimme vierailemaan kahdessa tukholmalaisessa […]
EU:n kiertotalouden toimintasuunnitelma asettaa kunnianhimoisia tavoitteita kestävän kehityksen ja resurssitehokkuuden edistämiseksi. Suunnitelman keskiössä on siirtyminen perinteisestä lineaarisesta talousmallista kiertotalouteen, jossa materiaalit pysyvät käytössä mahdollisimman pitkään […]
Yrittäjyys elämäntapana ohjaa yrittäjää usein enemmän kuin raha. Yrittäjien resilienssiä onkin tutkittu ja on huomattu, että kekseliäisyys on yrittäjän resilienssissä ratkaiseva ominaisuus. Yritys on usein […]
Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka perustuu kuuteen periaatteeseen, joita ovat keskittyminen, hengittäminen, keskustan tuki, virtaavuus, tarkkuus ja hallinta. Pilatesharjoittelun tavoitteena on parantaa ja ylläpitää kehon hallintaa […]
Food Campus Finland – Verkostojen vahvistaminen -hankkeen (FCF-verkosto) tavoitteena on perustan luominen Food Campus Finland -yhteistyöverkostolle, joka tukee kansallisen ruokaviennin kaksinkertaistamista ja elintarvikealan jalostusarvon merkittävää […]