Ensiapukoulutuksen käyneet ovat varmasti törmänneet elvytysnukke Anneen. Onnekkaimmat meistä ovat päässeet kokeilemaan, miltä lentosimulaattorin puikoissa tuntuu. Monelle lahtelaiselle lienee puolestaan tuttua astua Janne Ahosen monoihin […]
Yrityksille suunnattujen palvelujen sujuvuus ja niiden kehittäminen on tärkeä menestystekijä koko Lahden seudulle. Apuna kehittämisessä on ollut City as a Service -hanke (2019-2021), jonka aikana […]
Podcastit ovat valloittaneet maailmaa jo useamman vuoden ajan ja löytäneet tiensä myös suomalaiseen median kulutukseen (Trémouille 2021). Radio-ohjelmista poiketen podcasteja ei lähetetä radiotaajuuksilla, vaan tallennetut […]
LAB-ammattikorkeakoulu julkaisi BIOSYKLI-hankkeessa CO2-työkalun, jonka tarkoituksena on edistää alueellisen hiilidioksidin kierrätyskonseptia, joka huomioi Päijät-Hämeen hiilidioksidintuottajat – ja hyödyntäjät sekä CO2 puhdistamisen, että logistiikan. Tässä blogissa […]
Opetushallituksen raportissa vuodelta 2020 arvioidaan tekniikan alan työvoimatarpeen kasvun aiheuttavan vuoteen 2035 mennessä ammattikorkeakouluissa 55 % ja yliopistoissa 59 % tutkintomäärän kasvun tarpeen. (Hanhijoki 2020, […]
Olosuhdetestauksella voidaan selvittää erilaisten neitseellisten tai kierrätettyjen materiaalien soveltuvuutta ja luotettavuutta erilaisissa käyttöolosuhteissa. Testaus voidaan suorittaa lämpötilan, kosteuden tai molempien suhteen. LAB-ammattikorkeakoulun Energia- ja kiertotalouden […]
Haluatko asioida ruokaostoksilla Tallinnassa vartissa? Miten olisi virtuaalimetsäelämys ruotsinlaivalla tai hyvinvointipalveluista nauttiminen raitiovaunussa? Sopisiko pirtaan työmatkojen taittaminen työsuhdesähköpyörällä vuoden ympäri? Tulevaisuuden visioissa liikkuminen on nopeaa, […]
Chaplinin Nykyaika-elokuvan liukuhihnakohtaus, jossa kulkuri työskentelee epäinhimillisissä työoloissa päätyen lopulta suuren tehdaskoneen nielaisemaksi, lienee monelle tuttu. 1930-luvulla ilmestyneen elokuvan on tulkittu olevan kriittinen kannanotto yhteiskunnan […]
Saako olla violettia terveysleipää meduusasipseillä ja hyönteislevitteellä tarjoiltuna? Entäpä maistuuko 300 gramman pihvin sijaan kolmen minuutin 3D-tulostettu naudansolupihvi? Vuonna 2050 syötävä ruoka ja ruuan tuotannon […]